Bezoek een sportwedstrijd in Philadelphia

Sport in Philadelphia

Philadelphia is een fantastische stad met een rijke geschiedenis! In 1776 werd de onafhankelijkheidsverklaring ondertekend in de Independence Hall, een van de meest bijzondere historische gebeurtenissen van Amerika.

Veel rondreizen door Oost-Amerika doen ook “Philly” aan. Naast historie vind je er moderne gebouwen, hippe restaurants en natuurlijk Amerikaans topsport.

In Philadelphia vind je alle vier grote Amerikaanse topsporten; honkbal, basketbal, ijshockey en American football. Een sportwedstrijd in Philadelphia is een geweldige en typisch Amerikaanse ervaring voor jong en oud.

Amerika is een echt sportland, Amerikanen zijn er gek op en dat proef je aan de sfeer in het stadion. Een sportwedstrijd in Philadelphia mag dan ook niet ontbreken op je reis!

Honkbal – Philadelphia Phillies

Honkbal is samen met American football de populairste sport in Amerika. Voor honkbal in Philadelphia kun je naar de Philadelphia Phillies. De Phillies spelen in de hoogste honkbalcompetitie van Amerika, de Major League Baseball (MLB). Het team is opgericht in 1883 en daarmee één van de oudste professionele honkbalteams in Amerika.

Een honkbalwedstrijd in Philadelphia kun je bekijken in het Citizens Bank Park stadion. Er kunnen ruim 43.000 toeschouwers in het stadion en voor Amerikanen is een honkbalwedstrijd echt een sociale activiteit.

Vrienden en families komen samen in het stadion om samen te eten en drinken, als ze geluk hebben in het zonnetje. Want de honkbalcompetitie in Amerika vindt grotendeels in het voorjaar en in de zomer plaats, van april tot oktober.

Basketbal – Philadelphia 76ers

Voor Basketbal in Philadelphia kun je naar de Philadelphia 76ers. De 76ers spelen basketbal op het allerhoogste toneel, in de NBA competitie. Nergens in de wereld is het niveau basketbal zo hoog als in de Amerikaanse NBA. En met 3 NBA titels op zak zijn de Philadelphia 76ers één van de betere NBA teams.

Basketbal in Philadelphia wordt gespeeld in het Wells Fargo Center. Er kunnen 19.500 toeschouwers in het stadion. En wat een geweldige show weten Amerikanen er iedere keer van te maken! Muziek, cheerleaders, kanonnen die shirtjes in het publiek schieten en gezellige Amerikanen die samen eten en drinken terwijl ze een wedstrijd bekijken. Het hoort allemaal bij de Amerikaanse sportcultuur en het is een genot om dit een keer mee te mogen maken!

IJshockey – Philadelphia Flyers

IJshockey in Philadelphia kun je bekijken bij de Philadelphia Flyers. Een ijshockeywedstrijd in Philadelphia is echt een fantastische ervaring. Het spel gaat heel snel, stukken sneller dan bij de andere Amerikaanse sporten. Er is continu actie en er kunnen zelfs opstootjes ontstaan tussen spelers, iets wat tot op zeker hoogte is toegestaan binnen het ijshockey.

Wij hebben ervaren dat de sfeer in het stadion bij ijshockey veel enthousiaster en uitgelatener is dan bij het basketbal. En toch is de sfeer altijd gezellig en gemoedelijk, want hooligans kennen ze in Amerika niet. Ben je tussen oktober en april in Philadelphia? Bezoek dan zeker een wedstrijd van de Flyers, het is een geweldige ervaring voor jong en oud.

American football – Philadelphia Eagles

Tot slot de nummer 1 sport van Amerika; American football! Voor American football in Philadelphia kun je naar de Philadelphia Eagles. Voor toeristen is het lastig om een wedstrijd van de Philadelphia Eagles bij te wonen.

Sinds 1999 is elke thuiswedstrijd uitverkocht en er staan tienduizenden mensen op de wachtlijst voor een seizoenkaart. Voor losse tickets moet je er snel bij zijn en houd ook rekening met stevige ticketprijzen, een paar honderd dollar per kaartje betaal je zo. Als er tickets voor American football in Philadelphia beschikbaar zijn, zeker gaan! Het is de nummer 1 sport van Amerika en een unicum om te bezoeken.

Sportwedstrijd Philadelphia bezoeken

De vier grote sporten van Amerika zijn in Philadelphia allemaal te vinden op één groot terrein, op loopafstand van elkaar. Rondom alle stadions liggen grote parkeervelden waar je eenvoudig kunt parkeren. Er staan in totaal 3 stadions; Citizens Bank Park (honkbal), Wells Fargo Center (basketbal en ijshockey) en Lincoln Financial Field (American football).

Het hele jaar door is er sport in Philadelphia. Bekijk zeker of je één van de sporten kunt bezoeken tijdens je bezoek aan Philadelphia. Het is een typisch Amerikaanse belevenis en daarom echt de moeite waard!

Over de auteurs

Wij zijn Pieter en Piet-Cees. Wij zijn gek op Amerika en Amerikaans topsport. In de afgelopen 15 jaar hebben we bijna alle NBA basketbal teams live zien spelen. Sport is echt onderdeel van de Amerikaanse cultuur, het is een groot spektakel. Op USASportFan.nl delen we onze passie en tips!