Bezoek een NHL ijshockey wedstrijd in Amerika

NHL ijshockey wedstrijd in Amerika bezoeken

De NHL is de professionele ijshockeycompetitie van Amerika en Canada. Het is de belangrijkste ijshockeycompetitie ter wereld en één van de grootste sporten in Amerika. Een NHL wedstrijd: je moet het eigenlijk gewoon zelf meemaken als je in Amerika bent.

IJshockey, of door Amerikanen kortweg Hockey genoemd, is een hele snelle en fysieke sport. Er is continu actie, en dat maakt het ontzettend leuk om deze typisch Amerikaanse sport te bezoeken!

Populairste NHL teams in Amerika om te bezoeken

Twee populaire ijshockey teams om te bezoeken zijn gevestigd aan de Oostkust van Amerika, in New York en Boston. Via onderstaande links vind je alle informatie over het bezoeken van een wedstrijd van een van deze teams.

NHL ijshockey tickets kopen

NHL hockey tickets kun je online bestellen via Ticketnetwork.com. Het loont om verschillende plekken in het stadion goed te vergelijken. Tickets zijn namelijk relatief duur vergeleken met basketbal en honkbal tickets.

IJshockey is een enorm populaire sport in Amerika. Tickets kosten gemiddeld al gauw ruim 100 dollar. De prijs voor ijshockey kaartjes neemt toe wanneer er een sterke tegenstander op bezoek komt of wanneer de competitie al vergevorderd is. Ons advies is om er snel bij te zijn omdat wedstrijden vaak helemaal uitverkocht zijn.

IJshockey seizoen van april t/m september

Het reguliere NHL Hockey seizoen vindt plaats in het hoogseizoen, van oktober tot april. Dit is gelijk aan de maanden waarin ook NBA basketbal wordt gespeeld. Vaak vinden de wedstrijden ook plaats in hetzelfde stadion.

Alle NHL ijshockey teams

Team Stad Tickets
Anaheim Ducks Anaheim Koop tickets hier
Arizona Coyotes Tempe Koop tickets hier
Boston Bruins Boston Koop tickets hier
Buffalo Sabres Buffalo Koop tickets hier
Calgary Flames Calgary Koop tickets hier
Carolina Hurricanes Raleigh Koop tickets hier
Chicago Blackhawks Chicago Koop tickets hier
Colorado Avalanche Denver Koop tickets hier
Columbus Blue Jackets Columbus Koop tickets hier
Dallas Stars Dallas Koop tickets hier
Detroit Red Wings Detroit Koop tickets hier
Edmonton Oilers Edmonton Koop tickets hier
Florida Panthers Sunrise Koop tickets hier
Los Angeles Kings Los Angeles Koop tickets hier
Minnesota Wild St. Paul Koop tickets hier
Montreal Canadiens Montreal Koop tickets hier
Nashville Predators Nashville Koop tickets hier
New Jersey Devils Newark Koop tickets hier
New York Islanders Elmont Koop tickets hier
New York Rangers New York Koop tickets hier
Ottawa Senators Ottawa Koop tickets hier
Philadelphia Flyers Philadelphia Koop tickets hier
Pittsburgh Penguins Pittsburgh Koop tickets hier
San Jose Sharks San Jose Koop tickets hier
Seattle Kraken Seattle Koop tickets hier
St. Louis Blues St. Louis Koop tickets hier
Tampa Bay Lightning Tampa Koop tickets hier
Toronto Maple Leafs Toronto Koop tickets hier
Vancouver Canucks Vancouver Koop tickets hier
Vegas Golden Knights Paradise Koop tickets hier
Washington Capitals Washington Koop tickets hier
Winnipeg Jets Winnipeg Koop tickets hier

Populaire NHL hockey tickets in New York

Verreweg meeste Nederlanders die een Hockey wedstrijd bezoeken gaan naar de New York Rangers. De Rangers spelen hun thuiswedstrijden in de World’s Most Famous Arena, het Madison Square Garden in hartje Manhattan.

Als de New York Rangers niet spelen dan wordt het stadion ook ingezet voor grote concerten en het is de thuisbasis van de New York Knicks. Het bezoeken van een wedstrijd van de New York Rangers is een enorme belevenis voor jong en oud. New York Rangers tickets kun je hier eenvoudig bestellen bij het officiële verkoopkanaal.

Spelen de New York Rangers niet tijdens je bezoek aan New York? Kijk dan eens naar het speelschema van de New York Islanders. De Islanders zijn ook actief in de NHL en spelen hun thuiswedstrijden in het Barclays Center in de wijk Brooklyn of het Nassau Veterans Memorial Coliseum in de stad Uniondale (ruim 30 minuten rijden vanaf Manhatten).

New York is een echte sportstad en ook alle andere grote Amerikaanse sporten zijn aanwezig in NYC. Meer hierover lees je in ons blog over het bezoeken van een sportwedstrijd in New York!

Madison Square Garden, het stadion van de New York Rangers:

Waarom een ijshockeywedstrijd bezoeken in Amerika?

IJshockey is misschien wel de meest spectaculaire sport die je kunt bezoeken in Amerika! Er is heel veel actie. Het spel gaat snel, er is veel fysiek contact tussen de spelers en elke wedstrijd eindigt in een winnaar en verliezer.

Gelijkspel kennen ze in het ijshockey niet. De sfeer in het stadion is dan ook uitbundig. Wij vonden het geweldig om mee te maken!

Moet ik ijshockey tickets vooraf bestellen?

Het vooraf bestellen van je ijshockey tickets is zeker aan te raden. IJshockey is een hele populaire sport in Amerika en veel wedstrijden zijn uitverkocht. Een voordeel van je tickets vooraf online bestellen is dat je alle plekken en prijzen in het stadion goed kunt vergelijken.

Hoe werkt de NHL competitie?

Er spelen 31 teams in de NHL. Deze teams zijn verdeeld over de Eastern en de Western conference. En die twee conferences zijn weer onderverdeeld in twee divisies. In het oosten de Atlantic en de Metropolitan Division en in het westen de Central en de Pacific division.

24 teams komen uit de Verenigde Staten, de andere 7 uit Canada (de Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Ottawa Senators, Winnipeg Jets, Edmonton Oilers, Calgary Flames en de Vancouver Canucks).

Elk team speelt 82 wedstrijden per seizoen, 41 thuis en 41 uit. Na de competitie spelen de beste 8 teams per conference, 16 dus in totaal, de play-offs.

Per conference wordt er een knock-outsysteem gespeeld met best of sevens. De eerste ploeg die vier wedstrijden wint plaatst zich voor de volgende ronde. De twee teams die uiteindelijk overblijven strijden samen om de Stanley cup.

Hoe lang duurt een ijshockey wedstrijd?

Een ijshockeywedstrijd in Amerika bestaat uit drie blokken van ieder 20 minuten. Daarmee komt de totale speelduur op één uur. In de praktijk duurt de een wedstrijd gauw 2,5 uur, door de pauzes (15 minuten per pauze), spelonderbrekingen en verlenging.

Welke teams spelen er in de NHL?

Via onderstaande kaart kun je alle NHL Hockey teams in Amerika bekijken. Op deze pagina hebben we alle Hockey teams op een rij gezet inclusief de thuisstad en naam van het stadion!

Kan ik eten en drinken in het honkbalstadion?

Dat kan zeker! In het stadion zijn diverse eet- en drinkgelegenheden. Van pizza tot burgers en nacho’s. In sommige stadion, zoals het Madison Square Garden in New York, kun je ook vers bereide Sushi krijgen.

Loop vooral een rondje door het stadion voorafgaand aan de ijshockeywedstrijd om te kijken wat je kunt eten en drinken. Neem je maaltijd vervolgens mee naar je plek in het stadion en geniet van het eten tijdens de wedstrijd!