Bezoek een MLB honkbal wedstrijd in Amerika

MLB honkbal wedstrijd in Amerika bezoeken

De Major League Baseball (MLB) is de Amerikaanse honkbalcompetitie. Honkbal, in Amerika baseball genoemd, is samen met American football en basketbal de grootste sport in Amerika.

Amerika is een echt sportland, het is een enorm belangrijk onderdeel van de cultuur. De show is geweldig en er is veel entertainment. MLB-baseballtickets kun je eenvoudig via onze website bestellen bij het officiële verkoopkanaal!

Populairste MLB teams in Amerika om te bezoeken

De meeste Nederlander die naar Amerika reizen gaan naar New York, Florida of de Westkust van Amerika. Bekijk hieronder de meest populaire baseball teams om te bezoeken.

Honkbalwedstrijd in Amerika bezoeken

Het honkbalseizoen loopt van april tot oktober, precies in de zomermaanden. Tickets kosten ongeveer 20 à 100 dollar, afhankelijk van de tegenstander en de stand in de competitie. Via Ticketnetwork.com – een officieel verkooppunt van MLB-honkbaltickets – kun je eenvoudig alle plekken in het stadion en de prijzen vergelijken.

Na het reguliere seizoen starten de World Series. Deze reeks van 7 wedstrijden is de finale van de MLB-competitie. Tickets voor de World Series zijn erg moeilijk te bemachtigen en bovenal prijzig. Voor een ticket betaal je meer dan 1.000 dollar.

Honkbalseizoen van april t/m september

De MLB seizoen loopt van april t/m september. MLB-honkbalteams spelen enorm veel wedstrijden, soms wel 6 in een week. Er is dus altijd wel een wedstrijd die je kunt bezoeken! Een wedstrijd kan soms lang duren, ruim drie uur.

Voor Amerikanen is het geen probleem wanneer je binnenkomt of vertrekt als de wedstrijd nog bezig is. Dat doen ze zelf ook maar al te graag! Ook voor niet-sportliefhebbers is een MLB-baseballwedstrijd een enorm leuke ervaring door de geweldige sfeer en typisch Amerikaanse show.

Alle MLB honkbal teams

Team Stad Tickets
Arizona Diamondbacks Phoenix Koop tickets hier
Atlanta Braves Cumberland Koop tickets hier
Baltimore Orioles Baltimore Koop tickets hier
Boston Red Sox Boston Koop tickets hier
Chicago White Sox Chicago Koop tickets hier
Chicago Cubs Chicago Koop tickets hier
Cincinnati Reds Cincinnati Koop tickets hier
Cleveland Guardians Cleveland Koop tickets hier
Colorado Rockies Denver Koop tickets hier
Detroit Tigers Detroit Koop tickets hier
Houston Astros Houston Koop tickets hier
Kansas City Royals Kansas City Koop tickets hier
Los Angeles Angels Anaheim Koop tickets hier
Los Angeles Dodgers Los Angeles Koop tickets hier
Miami Marlins Miami Koop tickets hier
Milwaukee Brewers Milwaukee Koop tickets hier
Minnesota Twins Minneapolis Koop tickets hier
New York Yankees New York Koop tickets hier
New York Mets New York Koop tickets hier
Oakland Athletics Oakland Koop tickets hier
Philadelphia Phillies Philadelphia Koop tickets hier
Pittsburgh Pirates Pittsburgh Koop tickets hier
San Diego Padres San Diego Koop tickets hier
San Francisco Giants San Francisco Koop tickets hier
Seattle Mariners Seattle Koop tickets hier
St. Louis Cardinals St. Louis Koop tickets hier
Tampa Bay Rays St. Petersburg Koop tickets hier
Texas Rangers Arlington Koop tickets hier
Toronto Blue Jays Toronto Koop tickets hier
Washington Nationals Washington Koop tickets hier

Populaire honkbaltickets in New York

Jaarlijks bezoeken duizenden mensen the city that never sleeps: New York. Verreweg de populairste honkbalclub om in Amerika te bezoeken is de New York Yankees, het meest populaire en succesvolle team aller tijden.

Het speelschema van de Yankees kun je hier bekijken. De tweede club die veel bezocht wordt door Nederlanders is de New York Mets in de New Yorkse wijk Queens. Bekijk hier het speelschema van de Mets. Overigens heeft de stad New York nog meer te bieden op sportgebied. Lees hiervoor ons blog met alle sporten in New York.

Er is nog een honkbalclub erg populair onder Nederlanders. In San Francisco, een stad die jaarlijks door miljoenen toeristen wordt bezocht, spelen de San Francisco Giants. De Giants spelen in het schitterende Oracle Park dat gelegen is aan het water van de San Francisco Bay. Fantastisch om te bezoeken! Het speelschema van de Giants kun je hier bekijken.

Waarom een basketbalwedstrijd bezoeken in Amerika?

Honkbal is voor Amerikanen een hele sociale activiteit. Vrienden en familie ontmoeten elkaar in het stadion. Sport is echt onderdeel van de Amerikaanse cultuur. Amerikanen zijn fanatiek en de sfeer is altijd gemoedelijk en gezellig.

Elke wedstrijd begint het met Amerikaanse volkslied. Tijdens de wedstrijden is er een zogenaamde “kiss-cam” waar een camera gericht wordt op (vermoedelijke) koppeltjes in het stadion. Kortom, je gaat niet enkel naar een Amerikaanse honkbalwedstrijd voor de sport.

Het is bezoeken van een honkbalwedstrijd is de ultieme manier om meer te leren over de Amerikaanse (sport)cultuur. Het is een hele leuke ervaring voor het hele gezin!

Moet ik honkbaltickets vooraf bestellen?

We raden je aan om tickets vooraf te bestellen. Door je baseballtickets alvast in Nederland te bestellen, is er vaak nog voldoende aanbod. Daarnaast kun je rustig bekijken waar je in het stadion wilt zitten en vergelijken wat de verschillende plekken kosten. De kosten per vak kunnen namelijk enorm variëren.

Hoe werkt de MLB competitie?

De competitie bestaat uit 30 teams, waarvan 29 uit de Verenigde Staten en één uit Canada. De honkballers spelen in een seizoen onvoorstelbaar veel wedstrijden: 162 in het reguliere seizoen.

Het seizoen loopt van april tot oktober. Daarna beginnen de play-offs. Daar doen 10 teams aan mee. 5 teams uit de American League en 5 uit de National league. De winnaars van die leagues spelen uiteindelijk de World Series. De ploeg die als eerste vier wedstrijden in de World Series wint, wint de best of seven en is kampioen.

De ploeg die in het veld staat is het verdedigende team. De slagpartij is het aanvallende team. Het verdedigende team moet zorgen dat het aanvallende team zo snel mogelijk uit gaat. Het aanvallende team moet ervoor zorgen dat ze zoveel mogelijk honken passeren na een slag. Natuurlijk is het mooiste resultaat een homerun: het passeren van alle vier de honken na één slag. Er wordt een punt gescoord zodra alle vier de honken zijn gepasseerd.

Als het aanvallende team drie keer uit gaat, wordt er gewisseld. Als beide teams een keer aan slag zijn geweest, dan is er een inning gespeeld. Een honkbalwedstrijd bestaat uit 9 innings en duurt gemiddeld drie uur. Het team met de meeste punten wint de wedstrijd.

Hoe lang duurt een honkbalwedstrijd?

Een honkbalwedstrijd in Amerika duurt ongeveer drie uur. Voor Amerikanen is het geen probleem om tijdens de wedstrijd te arriveren of te vertrekken. Laat je dus niet afschrikken door de lange duur van een honkbalwedstrijd. Niemand kijkt gek op als je de wedstrijd na twee uur verlaat.

Welke teams spelen er in de MLB?

Via onderstaande kaart kun je alle MLB-honkbalteams in Amerika bekijken. Op deze pagina hebben we alle honkbalteams op een rij gezet, inclusief de thuisstad en naam van het stadion!

Kan ik eten en drinken in het honkbalstadion?

Dat kan zeker! Sterker nog, eten en drinken is een belangrijk onderdeel van de hele beleving. In het hele stadion vind je eet- en drinkgelegenheden.

Je kunt hier typisch Amerikaans eten halen, zoals hotdogs, pizza, chicken fingers, burgers en waffles. Het eten neem je mee naar je plek in het stadion. Er is volop keuze, verken dus vooral het stadion!